Lacul fără fund,Vintileasca

Lacul Mare sau „Lacul fără fund” cum îi mai zic localnicii, este situat la intrare în comuna Vintileasca din judeţul Vrancea.

Lacul Vintileasca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă te afli în apropiere.

Lacul fără fund,Vintileasca – Monalisa

Legenda

“Se spune că pe vremuri s-a produs o prăbușire tectonică. Bătrânii spun că acolo era o pădure. Într-o dimineață, când s-au trezit, au văzut acolo o adâncitură care s-a umplut cu apă.

Pe timpul lui Ceaușescu, în mijlocul lacului a crescut vegetație, un mușchi foarte mare cu nuferi frumoși, albi și galbeni.

Pe lac erau și rațe și gâște sălbatice. Atunci ei eu zis să scoată mușchiul la mal și apoi să valorifice peșteleo. Au scos o parte din mușchi la mal, însă nu l-a putut distruge.

Au incercat să sece lacul, însă nu au reușit. Peștele a murit pentru că iarna a rămas apă puțină pentru că ei încercau să il sece dar nu reușeau.

De asta îi spune lacul fără fund, pentru că nu l-au putut seca. Dar acolo sunt venele de apă care îl alimentează mereu. Nimeni nu a putut ajunge în mijlocul lacului”, spun satenii din Vintileasca.

Din păcate, locul de legendă a adus și multe nenorociri, mai ales că multe persoane și-au pierdut viața în lac.

StoreDay România Tutoriale IT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d