Timpul trece

Timpul trece, nici nu îți dai seama cât de repede trece. Uneori mă sperie când mă gândesc. Zilele sunt lungi, dar anii trec repede.

Nu știu cum v-a trecut timpul vouă, dar la mine schimbarea de principii, de relații și de prietenii, s-a petrecut foarte rapid fără să simt că am pierdut ceva. Fără să mint, am suferit puțin. Puțin mai mult. Dar timpul le rezolvă pe toate.

Indiferent de trecerea timpului, este mare nevoie să ne rezolvăm problemele cu noi înșine.

Inițial e interesant să îți pui un semn de întrebare la cele petrecute în trecut, dar să ai mintea de-acum. Vei reflecta și îți vei vedea greșelile.

Parcă cu fiecare an care trece devin o altă EU. Cu siguranță asta simțiți fiecare din voi.

De fapt nici nu e nevoie de un an ca să nu mai fii același om, orice experiență te schimbă. Ce îți doreai ieri nu mai e valabil azi…

Când eram copil, mi se părea că timpul trece mai greu, mai apoi, am observat că timpul începea să treacă tot mai repede, iar acum, cu cât înaintez în vârstă, parcă timpul trece foarte repede.

Nu v-ar plăcea să fiți din nou copil, fără griji, fără probleme, fără dezamăgiri, fără … fără …. ?

Modul ȋn care creierul nostru percepe timpul, rămâne un mister chiar şi pentru cercetători,

şi asta datorită faptului că nu s-a indentificat încă zona din creier dedicată percepţiei timpului.

Este clar faptul că avem un ceas biologic care ne ajută să ne reglăm somnul.

Însă acesta nu este în măsură să ne ajute şi la estimarea corectă a timpului.

Chiar dacă cauza nu este încă pe deplin cunoscută, pe măsură ce înaintăm în vârstă percepem o trecere mai rapidă a timpului,

care ne face să ne simţim mult mai ocupaţi, să ne grăbim și să avem impresia că timpul pe care îl avem la dispoziţie nu ne mai ajunge….

…ne plângem că timpul nostru este limitat, că nu mai avem timp de familie, să ne bucurăm de viață, nu mai avem timp să facem sport, să mâncăm și chiar să dormim.

În concluzie

Timpul zboară, indiferent dacă ne convine sau nu. Și acesta trece mai repede și mai repede cu fiecare zi din viaţa noastră.

Timpul trece fără să vrei, astfel gândește-te bine, trăiește la maxim și iubește, iar cine îți greșește, iartă și iubește.

Astfel nu vei regreta că timpul trecut nu mai poate fi de partea ta.

Așa că, ridică ochii din telefon, ridică ochii din laptop, privește deasupra monitorului, lasă display-ul deoparte și vezi! Ce se vede pe fereastră astăzi? Ce ai făcut astăzi pentru visul tău? Câte zâmbete ai oferit?

Timpul trece

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: